Igår läste jag den här debattartikeln i Metro som i korta ordalag handlar om att somliga feminister måste tagga ner för att inte skrämma bort män från feminismen. Jag blev, som ni säkert kände på er eftersom det är mitt modus operandi, väldigt väldigt trött och less.

Hela grejen med att gapande extremfeminister som undertecknad måste tagga ner och vara lite lättare att tycka om så att snubbar på hemmafester kan tänka sig att stå upp för våra rättigheter är så jävla skruvad. Det man implicit säger med en sån grej är att vägen till kvinnors frigörelse ska gå genom att kvinnor anpassar sig efter mäns tycke och smak. Och så kallar man mig och mina gapiga jävlar till fellow extremfeminister för kontraproduktiva, precis som att man inte själv precis lagt krokben för sig själv och kastat oss under bussen i processen.

Det är verkligen, verkligen inte mitt eller någon annan feminists fel att män inte vill göra feminism. Notera gärna hur jag pratar om ”att göra feminism” och inte att kalla sig feminist, för det är skitsamma vad någon kallar sig. Det handlar om vad man faktiskt gör (att kasta andra kvinnor under bussen till förmån för att nån snubbe på en hemmafest ska vilja kalla sig feminist är exempelvis en jävligt tveksam feministisk praktik).

Män som inte vill göra feminism vill inte göra feminism eftersom de inte har någonting att tjäna på att göra det, och inte tycker sig ha moraliska skyldigheter att göra avkall på de fördelar som de får av att vara män i ett patriarkat. 

Lägg inte energin på att övertala Snubben Snubbensson på Hemmafesternas Hemmafest som säger att han är för jämställdhet men inte vill kalla sig feminist. Lägg energin på de som förtrycks, för det är vi som behöver feminismen.

2 thoughts on “Snubbar på hemmafester-feminismen

  1. Så bra!
    Är så tacksam över att det finns sådana som du och lady D, som sätter ord på sådant som bubblar helt hetsigt men alldeles i o-ordning och ordlöst inuti en. Som en äcklig irritation men som från min mun bara kommer ut som ett BRÖÖÖL!
    Så tack! Tack för visa ord och dessutom i rätt ordning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *