Alla dessa människor som bara vill upplysa tjocka människor om att det är hälsosamt med broccoli och träning. Hur de brinner för detta! Helt outtröttliga i sitt ”opinionsbildande mot fetma”! Hur tappert de kämpar mot att det ska bli okej eller till och med önskvärt med ett BMI på över 35!

Det är fan så att man blir tårögd av allt detta engagemang, särskilt med tanke på att det har NOLL JÄVLA EFFEKT. INGEN blir hälsosam för att du trakasserar tjocka med med dina hemsnickrade Aftonbladet Hälsa-teorier. INGEN! Inte ens de som går ner i vikt, för de 1. tar psykisk skada och 2. går sannolikt upp all vikt + mer igen.

Och er metodik, den är så usel! Ni bara tjatar och tjatar om den där jävla broccolin och om hur kul och bra det är med zumba.

Om ni brydde er så skulle ni ta reda på vad jag tycker är roligt, vad jag tycker är gott. Varför jag äter när jag har ångest. Ni skulle undersöka vad jag själv skulle kunna tänkas ha för bevekelsegrunder för att lägga om min livsstil. Vad som är viktigt för mig, vad som inte är det. Vilka fördelar jag kan se och vilka nackdelar.

Ni skulle börja med att be mig om lov att prata om det här överhuvudtaget, och respektera mitt nej och vara jävligt försiktiga och hänsynsfulla med mitt ja.

Men ni är inte det minsta intresserade av det, för ert ”opinionsbildande mot fetma” har inte ett skit med någon omtanke om mig att göra. Det handlar BARA om att trycka till och sätta dit och försäkra er om att ni har någon att fortsätta trampa på.

Det här inlägget är baserat på en twitterrant jag skrev för ett par veckor sedan och delar av den har postats i det här inlägget om hälsa och övervikt av Lady Dahmer.

2 thoughts on “Öppet brev till er som ”opinionsbildar mot fetma”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *